Om mig


I botten är jag projektadministratör från reklambranschen, efter några år förstod att jag ville hålla på med egna kreativa projekt. Jag gick på Calle Flygare teaterskola och det öppnade upp en ny värld för mig. Så när jag var mammaledig och fick en stund att reflektera på vad jag ville göra resten av mitt liv blev konsten ett självklart val. Det har jag aldrig ångrat, att skapa mina projekt, att gräva i saker som intresserar just mig, att utrycka mig genom olika färger och material för att hitta den rätta känslan, den där nyansen för att förstå essensen i livet. Målet är att få betraktaren att känna igen en känsla, glädje, sorg, längtan, ömhet, ilska, utanförskap, gemenskap etc som kanske får hen att tänka vidare och kanske hitta nya pusselbitar.

Jag har inte gått på konsthögskolan men har varje år gått på olika målarkurser, krokikurser, photoshopkurser, fotokurser, grafikkurser och skulpturkurser. Idag behärskar jag de flesta materialen, men varje dag finns nya utmaningar att ta. Jag har även läst konstvetenskap, filosofi, estetik, språk och psykologi på universitet.
På senare år arbetar jag mer och mer med kvinnor. Att berätta deras historia,
Projekt som kvinnor under vikingatiden, kända och okända kvinnor under 1900 talet, kvinnor i olika kulturer, är några projekt som jag arbetat med genom åren. Just nu arbetar jag på en dokumentär som heter Kvinnans sekel. Jag vill gärna åka på plats så att det blir äkta samtidigt som konst för mig måste komma inifrån, från det intuitiva okända som bara finns där utan att vi tänker på det.

Jag har framför allt ställt ut i Frankrike, som är mitt andra hemland.
Men även i USA, i Italien, Österrike, Dubai och Tyskland och Holland  Givet har jag ställt ut i Sverige.

Och egentligen är det ju livet Konsten handlar om och därför känns det väldigt viktigt att hålla på att vända och vrida på sina egna tankar, men även andras. Mötet med publiken är väldigt viktig för mig, även att läsa filosofi och andras tankar vidgar mitt egna tänkande och tankarna förändras vartefter efter mångfaldiga, givande samtal. Bortom alla idéer om rätt och fel, finns ett fält, där vill jag möta mina betraktare.

Titta gärna på mina bilder, och vill du veta mer får du gärna skriva ett mail, det vore trevligt att få dela dina tankar och utveckla mina!

Anne_desuede@hotmail.com